Niven Architects - The Orchard.jpg

The brief for this project was for the design of a new kitchen and dining extension to the rear of an existing bungalow which provided an open-plan space and made the most of views into the garden.

The proposed extension also had to ensure that neither of the neighbouring properties were over-shadowed by the roof height and that this did not block views from the master bedroom velux windows. Several massing options were created to explore the possibilities and two further concepts designs were developed in the process.

The preferred design emerged as a square space with twin flattened peaked roofs with large windows facing onto the garden.

 

Location: Hurworth

Status: Ongoing

Role: Architect

Project Manager

Principal Designer

Niven - The Orchard 3.jpg
 
 

Similar Projects

 

Return to Project Sectors

Featured      Commercial      Residential      Bespoke Homes      Retail & Leisure       Education      Industrial      Healthcare      Interior Design      Masterplanning      Heritage